Skip to main content
Generellt

Så ökar du dina leads med CTA i e-postmarknadsföring och nyhetsbrev

By 2023-07-30No Comments

Använd flera olika typer av CTA (Call-to-Action) i din e-postmarknadsföring och nyhetsbrev för att öka försäljningen och driva på fler leads. Leads, de potentiella kunder som visar intresse för ditt företag, är avgörande för att bygga en framgångsrik kundbas. Genom att integrera välplacerade CTA-knappar i dina nyhetsbrev kan du omvandla dessa leads till betalande kunder.

Fånga leads med engagerande innehåll

  • Ett nyhetsbrev med relevant och engagerande innehåll är en kraftfull metod för att locka leads. Erbjud värdefulla tips, branschinsikter och exklusiva erbjudanden för att locka läsarna till att prenumerera på dina nyhetsbrevsutskick.

Segmentera och anpassa

  • Genom att segmentera din e-postlista och anpassa dina nyhetsbrev efter kundens preferenser ökar du chansen att din CTA blir effektiv. Ett personligt budskap som riktar sig till kundens specifika behov har större potential att generera försäljning. 
  • Att segmentera efter kunders intressen och behov kan du dock bara göra om du har fått ett aktivt samtycke från kunden. Du kan inte hantera eller spara deras personuppgifter utan att de har gjort ett välinformerat och aktivt val i det.

Locka med synliga knappar med CTA

  • Placera tydliga och lockande CTA-knappar strategiskt i dina nyhetsbrev. Använd handlingsinriktade ord som ”Köp nu,” ”Boka din plats” eller ”Lär dig mer” för att uppmuntra läsarna att agera.

Erbjud exklusiva förmåner

  • Skapa en känsla av brådska och exklusivitet genom att erbjuda särskilda rabatter eller erbjudanden som är endast tillgängliga för nyhetsbrevsprenumeranter. Detta lockar leads att handla snabbare för att inte gå miste om unika möjligheter.

A/B-testa för optimala resultat

  • Utför A/B-tester med olika CTA-färger, texter och placeringar för att identifiera vilka som ger bäst resultat. Anpassa dina nyhetsbrev och CTA-knappar baserat på de insikter du får genom testerna.

En smidig plattform för nyhetsbrev och andra utskick

När du ska skicka nyhetsbrev är det bra att ha en ordentlig plattform som förenklar det hela. Plattformen Paloma gör så att du kan schemalägga utskick, organisera din marknadsföring, designa snygga nyhetsbrev snabbt, samarbeta ihop med kollegor, få en ordentlig överblick och mycket mer. Paloma har många olika passande verktyg och ger dig en samlad hjälp.

Genom att kombinera engagerande innehåll, lockande CTA-knappar och riktade nyhetsbrev, kan ditt företag dra nytta av e-postmarknadsföringens potential och omvandla leads till betalande kunder. Kom ihåg att kontinuerligt analysera resultaten och justera din strategi för att optimera försäljningen och bygga starka, långsiktiga relationer med dina kunder.