Skip to main content

De senaste dagarna har jag haft en lång tänkt på att träna. På grund av andra prioriteringar har det varit jobbigt, men nu är tanken på att börja igen djupt rotad. Jag behöver inte nödvändigtvis träna för att må bra eller vara smal, utan bara har lyckats med att få tillräcklig rörlighet i kroppen och vila upp själen.

För att träningen inte ska behöva ta slut, kan du låta turen skrivas över till din partner. Genom att utveckla vad som kallas för ett ”team-training-uppehåll”, kan du låta dina gamla träningsvanor leva igen. Genom att träna med en partner ökar dessutom motivationen, vilket gör det betydligt enklare att fortsätta träna när de ursprungliga vanorna har återhämtat sig.

Att lägga upp en träningsplan och göra denna varje dag är viktigt för att komma tillbaka till formen. Att ta igen sig tittar på den mentala aspekten, olika typer av träningsformer som finns, hur man kan förbereda sig inför den regelbundna träningen utan att bli överbelastad

Jag har varit väldigt dålig på att sikta in mig på något specifikt igen, förutom löpning. Denna gång tänker jag ägna mig åt att träna min kondition genom styrketräning.

Många tränare och idrottsmänniskor tycker att det kan vara svårt att börja träna igen efter en lång tids uppehåll. Det är bra om man har en plan på vad man ska göra, så att man inte kommer igenom all den gamla kroppsmusklerna. Man börjar med att göra småsaker som försvinner över tid, till exempel att ta trapporna istället för hissen. Tjo!